четверг, 24 июля 2014 г.

Testování zdroje dusíku

Cílem tohoto pokusu bylo porovnat „corn steep liquor“ a sójový pepton jako zdroj dusíku pro dosažení co nejvyšší koncentrace kyseliny jantarové. Tyto zdroje byly vybrány jako vchodné pro bakterii, izolovanou z bachoru. Byla použita stejná kultivační média, pouze s odlišným zdrojem dusíku („corn steep liquor“ a sójový pepton), množství samotného dusíku bylo stejné. Vzorky po kultivaci byly analyzovány HPLC metodou. Ze získaných dat byla sestavena závislost koncentrace metabolitů na použitém zdroji dusíku, což je zobrazeno na obrázku18

 



Obrázek 18. Porovnání závislosti koncentrace produktů na použitém zdroji dusíku při kultivaci v baňkách, se zobrazením směrodatné odchylky; graf ukazuje srovnání produkce metabolitů za použití kultivačních médií s různým zdrojem dusíku.

Комментариев нет:

Отправить комментарий